4 400 паралімпійців розпочнуть Парадокс: стали відомі деталі церемонії відкриття Параліміади-2024

Париж готується прийняти Паралімпійські Ігри: що приготували на церемонію відкриття

Паралімпіада-2024
У Парижі тривають останні приготування до Паралімпійських Ігор-2024. Фото: Gettyimages.com

Організаційний комітет Паралімпіади-2024 розкрив деталі церемонії відкриття Ігор у Парижі. Вони розпочнуться 28 серпня та триватимуть до 8 вересня. У змаганнях братимуть участь спортсмени зі 182 країн.

Як повідомляє видання Le Figaro, головною темою церемонії відкриття Паралімпіади-2024 стане святкування інклюзивності та різноманітності. У церемонії відкриття братимуть участь 4400 паралімпійців зі 182 країн. На цих іграх глядачі не побачать представників Росії та Білорусі. Кілька спортсменів отримали статус нейтрального представника. Таке рішення Міжнародний паралімпійський комітет ухвалив ще 6 березня 2024 року. Щодо церемонії відкриття, то вона почнеться 28 серпня о 20:00 на Єлисейських Полях. Шоу отримало назву Парадокс.

"Визначення міста місцем для цієї церемонії вже є парадоксом, оскільки Париж не зовсім пристосований для людей з обмеженими можливостями. Ми провели цю лінію, яка йде від розбрату до злагоди", - розповів керівник церемонії Томас Джоллі.

За музичний репертуар знову відповідає Віктор Ле Масн, композитор олімпійського гімну, який працював рука об руку з Олександром Екманом. Порівняно з попередніми церемоніями, він запропонує партитуру "трохи менш мінімальну, трохи більш оголену", однак із "великою кількістю барабанів, великою кількістю клавішних, великою різноманітністю". 

Хто представить Україну на Паралімпіаді-2024

Згідно із повідомленням Національного комітету спорту інвалідів України, нашу країну на Паралімпіаді-2024 представлятимуть 140 спортсменів. Загалом склад делегації налічує 235 осіб: окрім140 спортсменів з інвалідністю, 1 спортсмен-лідер, тренери з видів спорту, тренери-лікарі масажисти, та члени штабу. Національна паралімпійська збірна команда України на XVII літніх Паралімпійських іграх сформована представниками 20 українських регіонів. Деталі днями розповів президент Національного комітету спорту інвалідів України Валерій Сушкевич.

Зазначимо, що на минулій Паралімпіаді у Токіо українські спортсмени посіли шосте місце у загальному заліку. Вони виграли 98 медалей: 24 золотих, 47 срібних та 27 бронзових. Перемогу тоді святкували паралімпійці Китаю - 207 медалей (96 золотих).

Раніше Інформатор розповідав, що Париж повторно застосує речі з Олімпіади-2024. Наприклад, пісок з волейбольних майданчиків передадуть спортивним клубам. А алжирська боксерка Іман Хеліф подасть до суду на матір Гаррі Поттера, а також Ілона Маска та Дональда Трампа. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube